vredesschaak metapontum

BESTELLEN • UITVOERINGEN

vredesschaak wijze metapontum

In deze rubriek vindt u de volgende pagina's:


Spelsoorten

1. Houten bord, inlay met houten stukken

Het houten Metapontumspel is geheel handgemaakt. Het bord heeft een hardhouten omlijsting en het vlak is ingelegd met drie verschillende kleuren hout. De stukken bestaan uit twee verschillende soorten hout. In het maken van een bord zit gemiddeld een dag werk en in het maken van de stukken drie dagen. Er is natuurlijk veel uitval. Dat maakt het houten spel duur. Het spel wordt in Nepal gemaakt door houtsnijwerkers. Het zijn vier broers die bijgestaan worden door enkele helpers. Het dagloon voor deze houtsnijwerkers is voor Nepalese begrippen erg hoog: 300 Rps (ca € 4,62). Ter vergelijking: het dagloon van een leraar van de lagere school is ongeveer 200 Rps (ca € 3,08).

2. Stenen bord met stukken plus speciale houten kist met slot

      

Het stenen spel wordt in Agra in noord India, gemaakt uit een speciale steensoort: Pyrophyllite, ook wel 'harde gorara zeepsteen' genoemd of gewoon 'zeepsteen'. De ruwe brokken steen worden door de zeepsteenbewerkers in de gewenste vorm uitgehouwen en gepolijst. De uiteindelijke kleur van het zeepsteen product is niet te voorspellen en komt pas te voorschijn na het polijsten.
De werkplaatsen waar het stenen spel wordt vervaardigd zijn onderdeel van Tara Projects. Tara betaalt een eerlijke prijs aan de producenten. In het algemeen wordt 15 tot 25 % (soms zelfs 50 %) meer betaald dan de commerciële afnemers of tussenpersonen. Tara staat o.a. voor eerlijke handel, collectief werken en samenzijn, afschaffing van kinderarbeid en verbod op slavernij, en een betere toekomst voor de mensheid zonder geweld en in wereldvrede.

Collectors item: er bestaan slechts 3 stuks

  • LET OP: Dit spel is alleen in partijen te bestellen, na overleg met Stichting Metapontum en met de leverancier.

3. Metapontum houten spel (schoolmodel)

Dit spel bestaat uit een houten spelbord dat tevens fungeert als opbergdoos (inklapbaar). In het bord zitten verzonken kralen in 3 kleuren bestemd voor de puntentelling. De stukken zijn van karton en staan op houten voetjes. Het spel wordt compleet geleverd met spelboekje, map met voorbeeldspelen (spelvarianten), plastic insteek-kroontjes en houten staven. Dit spel is verkrijgbaar in de kleuren: blauw/lichtblauw/wit en in zwart/grijs/wit.

  • Deze versie is nog maar beperkt leverbaar.

4. Houten spelbord (schoolmodel) met keramische stukken

[geen foto beschikbaar]

De keramische stukken van het Metapontumspel worden door de pottenbakkers van de Hari Bol-groep in Nepal gemaakt. Hari Bol en zijn vrouw geven leiding aan vier vrouwen uit Bhaktapur, twee doofstomme jongens en een doofstom meisje. Zij vervaardigen de keramische stukken. De keramische stukken worden gemaakt met behulp van mallen, bijgewerkt en na het bakproces beschilderd en afgelakt. De productie van de stukken voor het spel ligt veel hoger dan voor die van het houten spel. Het salaris van deze groep komt overeen met dat van de leraar, 200 Rps (ca € 3,08) per dag. Deze groep verzorgt ook de eenvoudige, beschilderde houten borden.

5. Magnetisch Metapontumspel

[geen foto beschikbaar]

Dit spel bestaat uit een stalen spelbord met magnetische spelonderdelen en is beschikbaar in de kleur zwart/grijs/wit. Het bord meet 41 x 51 cm en is voorzien van een lijst. Het kan worden opgehangen aan een wand.

  • Deze versie is nog maar beperkt leverbaar.

6. Kartonnen Metapontumspel, gemonteerd op houten voetjes

Er wordt gespeeld op een kartonnen vouwbord (blauw/lichtblauw/wit). De stukken zijn vervaardigd van dik karton en staan op houten voetjes. Het spel wordt compleet geleverd inclusief spelboekje, kartonnen tellamide voor de puntentelling, staven, plastic insteek-kroontjes en een map met voorbeeld spelen (spelvarianten).

  • Deze versie is nog maar beperkt leverbaar.

7. Kartonnen Metapontumspel, gemonteerd

Hierbij wordt gespeeld op een kartonnen vouwbord (blauw/lichtblauw/wit). De stukken zijn eveneens van karton en zijn reeds gemonteerd (gevouwen en geplakt). Er zitten twee kartonnen tellamiden bij voor de puntentelling, een opbergdoosje, staven, spelboekje en plastic insteek-kroontjes.

  • Deze versie is nog maar beperkt leverbaar.

Los bestellen

Uw eigen spel samenstellen kan ook. U kunt bijvoorbeeld het stenen bord nemen met daarbij houten stukken of bijvoorbeeld het kartonnen spel met stenen stukken.

Meer informatie en aanbieding 2e keus

Wij informeren u graag over de mogelijkheden en de beschikbaarheid van verschillende uitvoeringen. Er zijn ook nog diverse spellen voorradig met licht beschadigingen of kromgetrokken spel. Deze onderdelen bieden wij aan tegen extra korting.

vredesschaak wijze metapontum metapontum metapontum
Top | Nederlandse versie Metapontum Begin Homepage in English | Sitemap Bijgewerkt 09-11-2016 | Volgende pagina
wijze