vredesschaak metapontum

NIEUWS EN AGENDA

ACTUEEL

vredesschaak wijze metapontum

In deze rubriek vindt u de volgende pagina's:


 

Op deze pagina vindt u verder de volgende onderwerpen:

Metapontum vredesschaak levensgroot op vredespad in Eindhoven

29 april 2016

Vrede wordt zichtbaar gemaakt op een speciale plek langs het Vredespad in Eindhoven

Metapontum vredespad

Voor meer informatie bekijk het filmpje uit 2013 over het Vredespad

Top


Kathedraal van VredeDe Kathedraal van Vrede

17 maart 2009

Uitleg MetapontumTijdens de Harmonicale Ellips bijeenkomst toonde Frenkel,
(oud docent filosofie NewYork State University), het 62 cm hoge door hem ontworpen houten model van de Kathedraal van Vrede, en gedigitaliseerd door o.a. de architect Michel Post.
Frenkel's concept is gebaseerd op de hexagonale structuur van Metapontum's grote speeltafel voor zes personen, het Nieuwe Eden van waaruit deze parabolische vorm is ontstaan.

Uitleg Metapontum

Het idee is geïnspireerd op de bijen en de vorm is zoals de traditionele bijenkorf.

Download hier het concept als Word-document.
Bekijk of download het concept als pdf-bestand.

Top


Publiek volledig

Getuigenis

Visioenen van Christus en de H.geest en het resultaat daarvan over 38 jaar.

Met een dubbele muisklik op de bijgaande miniatuurafbeelding van Getuigenis kan het gehele document worden ingezien of opgehaald. Als dat niet lukt moet nog de pdf-lezer worden geïnstalleerd.
Adobe Reader kan gratis worden opgehaald bij www.adobe.com.


Top


Het nieuwe schaak

Vanuit Metapontum van vrede wordt schaak aangepast.

Met een dubbele muisklik op de bijgaande miniatuurafbeelding van Getuigenis kan het gehele document worden ingezien of opgehaald. Als dat niet lukt moet nog de pdf-lezer worden geïnstalleerd.
Adobe Reader kan gratis worden opgehaald bij www.adobe.com.


Top


Belangstelling Zevenster Uden

16 november 2008

Uitleg MetapontumHans Theo Frenkel heeft het Avontuur in Samenwerking wat het bordspel Metapontum is ook dit jaar weer toegelicht en voorgespeeld voor een warm en leergierig publiek, waaronder zelfs een journalist. Bekijk de foto's >>


Top


Theomathesis081215Theomathesis: Het vervolg

Pi: Brug Astrofysica - Theologie?

NASA, nieuwsbericht New York Times 9 maart 2008: Leeftijd universum meer precies: 13,73 miljard jaar. Christus' geboorte 5199 jaar na Adams schepping? Hoe kan dat, wie is in de fout?! De oude discrepantie tussen astrofysica en theologie is opgelost door middel van het transcentale getal Pi; leeftijd van het universum uitgedrukt in het getal 1448 afkomstig uit het Metapontum vredesspel.

Hoe kan dat? Lees erover, stuur uw commentaar.

Met een dubbele muisklik op de bijgaande miniatuurafbeelding van Theomathesis kan het gehele opstel worden ingezien of opgehaald. Als dat niet lukt moet nog de pdf-lezer worden geïnstalleerd.
Adobe Reader kan gratis worden opgehaald bij www.adobe.com.


Top


Man bijt Hond bezoekt Metapontum

17 maart 2008

Vredesschaak Metapontum voor TibetVideo Man bijt hondMan bijt Hond van de NCRV pleegt een vriendschappelijke overval op Metapontum om de ontwikkelaar van het Vredesschaakspel Metapontum - Hans Theo Frenkel - te vragen hoe Metapontum zou kunnen bijdragen aan een vreedzame oplossing van het diepgaande geschil tussen de onvrije inwoners van Tibet en de Chineese leiders. Zoek zelf naar de uitzending van Man bijt hond op 17 maart 2008 door de NCRV, op www.uitzendinggemist.nl/. Bekijk de foto's >>

Top


Een partij Metapontum voor 6 spelers

12 februari 2008

HexapontumTen huize van de ontwikkelaar van Metapontum, Hans Theo Frenkel, is op 12 februari 2008 een drievoudig metapontumspel gespeeld. Zes spelers zagen zich voor de opgave gesteld om hun stukken volgens de regels van Metapontum naar de overzijde van het bord te spelen. De moeilijkheid die zij dankzij een goede onderlinge samenwerking wisten te beheersen is de grote drukte op het speelbord, wegens de twee extra kruisende speelrichtingen.

31 jaar na de eerste presentatie van het samenwerkingsspel Metapontum een zeer bijzonder evenement wat dankzij een goede organisatie zeer geslaagd is. Lees meer en bekijk de fotoserie >>

Top


Open dag Zevenster Uden

4 november 2007

Uitleg MetapontumOp de open dag van Vrije Basisschool De Zevenster in Uden kon Metapontum zich weer verheugen op warme belangstelling tijdens dit jaarlijkse evenement. Bekijk de foto's >>

Top


Wiskundige basis Metapontum

Theomathesis

Wiskundige gronden waarop Metapontum is gebaseerd uitgelegd en voorgerekend door de geestelijk vader van Metapontum: Hans Theo Frenkel. Klik op de afbeelding om het gehele pdf-document te bekijken of op te halen.

Met een dubbele muisklik op de bijgaande miniatuurafbeelding van Theomathesis kan het gehele opstel worden ingezien of opgehaald. Als dat niet lukt moet nog de pdf-lezer worden geïnstalleerd.
Adobe Reader kan gratis worden opgehaald bij www.adobe.com.


Top


 

C4REAL FESTIVAL Culemborg

16 juni 2007

De VIBA werkgroep Harmonicale Ellips is een studiegroep van mensen die zich ieder op eigen wijze bezighouden met de diepere betekenis en de harmonische samenhang van de werkelijkheid. Ook het vredesschaakspel Metapontum was daarom aanwezig. C4REAL FESTIVAL maakte het mogelijk de denksport Metapontum te demonstreren. Bekijk ons fotoalbum:

VIBA-festivaltent    Spelen aan twee tafels    Hans Theo Frenkel    Samenwerking

Top


 

Vredescongres TU Eindhoven

25 april 2006

Op 25 april 2006 was Metapontum te gast op de TU in Eindhoven. Tijdens een internationaal congres in het teken van de internationale vrede is het spelen van vredesschaak gepropageerd.

Er is een demonstratie gegeven met het grote speelbord of wel "Het Nieuwe Eden". Haal hiervan een pdf op: Nederlands of Engels

De Grote Tafel    De Stukken    Opstelling    Regent(es)

Klik voor een impressie van deze speeltafel voor 6 spelers op deze link.

Top


 

2e Vredesschaaktoernooi Apeldoorn

25 september 2004

Op het 2e Vredesschaaktoernooi, georganiseerd door Stichting Peace Is The Way werd geschaakt voor vrede. De St. PITW heeft Stichting Metapontum gelegenheid geboden om de deelnemers ook kennis te laten maken met het vredes-schaakspel Metapontum: omgekeerd schaken.
Daarom was deze dag tevens uitgelezen mogelijkheid voor Metapontumspelers om elkaar eens te ontmoeten aan het Metapontumspelbord.

Top


  

Metapontum op Vredescentrum TUE

10 december 1996

Hans Theo Frenkel heeft met liefde gevolg gegeven aan het eervolle verzoek van de TU in Eindhoven om als gastspreker van het TUE Vredescentrum de betekenis voor de wereldvrede te schetsen van het vredesschaakspel Metapontum: 'Edelschaak'. Lees hieronder het artikel of haal het zelf op als pdf.


  

Voor links naar andere sites die actief zijn voor de wereldvrede klik hier.

Top

vredesschaak wijze metapontum metapontum metapontum
Top | Nederlandse versie Metapontum Begin Homepage in English | Sitemap Bijgewerkt 09-11-2016 | Volgende pagina
wijze