vredesschaak metapontum

OVER DE STICHTING METAPONTUM

vredesschaak wijze metapontum

In deze rubriek vindt u de volgende pagina's:


Onze activiteiten

Voorlichting en lezingen

We geven op verzoek lezingen en voorlichting over Metapontum en de bijbehorende filosofie aan o.a. scholen, bedrijven en belangstellenden. Voor scholen biedt Metapontum een geweldige leermogelijkheid om met elkaar doelgericht te communiceren en daarbij gezamenlijk een probleem op te lossen en dat allemaal op speelse wijze. Het spel kan de leerlingen van dienst zijn in het leren samenwerken in harmonie. Het spel kan al op lagere scholen worden gespeeld. Jong geleerd is oud gedaan. Indien jonge kinderen reeds wordt geleerd om gezamenlijk het vredesspel te spelen, dan worden ze getraind in een vreedzame manier van denken i.p.v. dat ze, zoals nu nog vaak gebeurd, leren elkaar te beconcurreren en elkaar te verslaan in prestaties.

Metapontum een avontuur in samenwerken

Ook in het bedrijfsleven ontstaat steeds meer de behoefte om de Metapontum principes te hanteren. Oorlog- en concurrentiementaliteit is voor steeds meer bedrijven niet bevredigend. Men is op zoek naar andere manieren om met elkaar binnen een bedrijf samen te werken, zonder dat mensen afhaken vanwege de steeds hoger wordende prestatienormen die alleen maar gericht zijn op nog meer winst. Samenwerken in vrede en harmonie biedt nieuwe perspectieven in de kwaliteit van werken. Metapontum is een geldige metafoor en biedt uitstekende handvaten om dit te bereiken. Men zoekt immers naar andere modellen waar in andere structuren gedacht kan gaan worden dan het "win-verlies" principe.

Metapontumtoernooien

Onze stichting beoogt tevens het organiseren van Metapontumtoernooien. Het zijn geen toernooien waarin men tegen elkaar strijdt om de beste te zijn maar meer een harmonieus samenzijn waarin iedereen de gelegenheid krijgt met ieder ander te spelen. Men leert elkaar beter kennen, men ondersteunt elkaar, overlegt met elkaar en waardeert elkaar. Een minder belangrijk doel van dergelijke toernooien is zo efficiënt mogelijk samen te werken waardoor de partij in zo weinig mogelijk zetten wordt gespeeld. De partij met het minste aantal zetten is zodoende puur een demonstratie van waar samenwerken in vrede en harmonie toe kan leiden. Geoefende spelers kunnen steeds een ad random beginopstelling kiezen, die dan naar een van te voren afgesproken eindopstelling dient te worden teruggespeeld. Minder geoefende spelers of beginners zijn ook steeds welkom om te komen spelen. Zij kunnen bijvoorbeeld oefenen in het spelen van een aantal Metapontum spelvarianten zoals het Meester Pi Spel, het Transverse Spel , de Dubbele Hexagram, de Olympische Formatie, De Vier Cirkels, de Pi Snede en Het Kruis. Deze spelvormen zijn voorbeeld spellen waarbij de zetten zijn vastgelegd (zie ook: Het spel spelen). Wilt u zich opgeven of wilt u op de hoogte gehouden worden van dergelijke spelerstoernooien, stuur ons dan een e-mail.

vredesschaak wijze metapontum metapontum metapontum
Top | Nederlandse versie Metapontum Begin Homepage in English | Sitemap Bijgewerkt 11-08-2009 | Volgende pagina
wijze